IPL ontharen

Wij zijn gespecialiseerd in het definitief ontharen met de IPL methode.

Harsen, scheren en epileren is voor veel vrouwen en mannen het hele jaar door een terugkerend, tijdrovend en vaak lastig ritueel.

Maar waarom al deze moeite nog, als je ook pijnloos, veilig en snel je haren definitief kunt verwijderen?

Voor de behandeling van ontharen in het gezicht kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding.

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek en proefflits!

Tijdens dit gesprek leggen we je alles uit over definitief ontharen en kan je al je vragen stellen.

Ook bespreken we de garantie voorwaarden zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

 

Definitieve ontharing vragen en antwoorden
1. Hoe werkt IPL?
Met de veilige en nagenoeg pijnloze ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de MedCos® IPL methode met gebruik van een filter van 590 NM, kan ongewenste haargroei op iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze warmte (welke minimaal 70º C moet zijn) zal door het pigment geleid worden naar de haarfollikel welke vervolgens definitief vernietigd wordt.
2. Kan iedereen met IPL behandeld worden?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam en gelaat worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (negroïde) kunnen niet behandeld worden.
3. Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.
4. Is de behandeling pijnlijk?
Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.
5. Hoe weet de cliënt of een behandeling geholpen heeft?
De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.
6. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.
7. Mag ik van tevoren nog epileren of scheren?
Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 6 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe.
8. Kan ik zonnen? (of onder de zonnebank?)
Vanaf ca. 6 weken voor de behandeling moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Als zoncontact onvermijdelijk is bevelen wij een zonnebrandcrème aan met een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock).
Na afloop van de kuur moet u nog ca. 1-2 weken wachten alvorens de huid bloot te stellen aan de zon. Volgt u dit advies niet op dan kan de huid reageren door extra veel pigment aan te maken, maar helaas meestal vlekkerig en dus lelijk. Ook is er dan een verhoogde kans op een zonneallergie (jeukende rode bultjes)
9. Komen de haren niet meer terug?
Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap…